top of page

VČO 3B MS 2.třída, 5. kolo, 15.12.2019


K poslednímu utkání roku 2019 zajížděl náš tým do Broumova, který průběžně figuroval na posledním místě žebříčku soutěže. Očekávaly se tedy snadné body.

Hned první kolo ukázalo, že to nebude vůbec jednoduchá záležitost. Tomáš Židů měl velmi solidní úvod, nicméně domácí jednička Kubík postupně přebíral kontrolu nad utkáním a v závěru už si získané vedení kontroloval. Hostující Janeček vedl před vyrovnávacím náběhem 20:19, ale domácí Ptáček, a nutno podotknout že s obrovskou dávkou štěstí, třemi karamboly otočil utkání ve svůj prospěch. Vítězství si tak připsal pouze Láďa Poláček díky takticky vedené hře. Svému soupeři nechával na stole obtížné pozice a zvítězil jednoznačně 24:11.

Po úvodních partiích bylo skóre 4:2 pro domácí Broumov B. V dalším kole už si naši hráči počínali lépe, alespoň co do počtu vyhraných partií. Nicméně předváděná hra neodpovídala jejich možnostem. Janeček nestačil na domácího Kubíka, který hrál ve velké pohodě. Tomáš Židů přehrál domácí trojku Brože 21:18. A Láďa Poláček oplatil domácímu Ptáčkovi otočení partie v samém závěru z vyrovnávacího náběhu na konečný výsledek 20:19.

Po druhém kole tak naši srovnali průběžný stav na 6:6. Závěrečné kolo bylo zcela otevřené. Hostům se ne úplně dařilo přizpůsobit se místním stolům a řada jejich strků končila těsným minutím třetí koule.

Nejdříve končilo utkání trojek, kde hostující Janeček přehrál domácího Brože. Jednoznačně probíhala partie dvojek. Tomáš Židů předvedl nejlepší výkon utkání a zvítězil nad Ptáčkem velmi přesvědčivě 28:12. Tím bylo rozhodnuto o vítězství hostů.

V souboji jedniček byl v úvodu partie lepší hostující Poláček, ve dvanáctém náběhu byl stav 9:3. Ale v polovině náběhů už bylo vyrovnáno a na tágo hostujícího hráče se začala lepit smůla. Vítězství domácího Kubíka a korekce konečného skóre na stav 10:8 pro hostující tým tak bylo logickým vyústěním poslední partie.

Pro naše hráče velmi cenné vítězství, které se nerodilo vůbec snadno, znamená posun do klidnější části tabulky. Se ziskem pěti bodů přezimují na průběžném čtvrtém místě, s nulovým odstupem na třetí Týniště.

Nejlepší příspěvky
Zkuste to později
Až budou příspěvky zveřejněny, uvidíte je zde.
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
Následujte nás
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page