top of page

Jabonecký Janis Ziogas se kvalifikoval na ME v Brandenburg


Nejlepším výkonem turnaje se prezentoval Marek Faus ve finále 28. republikového šampionátu v kádru 71/2. V zápase proti Janisovi Ziogasovi zahrál Marek partii do 175-ti bodů na 5 náběhů, když do zápasu vstoupil sérií 116. Marek Faus tak po zářijovém triumfu v kádru 47/2 ovládl i kádr velký.Pole účastníků turnaje bylo velmi silné. Celkem osm hráčů rozdělených do dvou skupin hostil trmický klub. V sobotu se ve skupinové fázi hrálo do 150-ti bodů. Do semifinále postoupili dva nejlepší hráči.Ze skupiny A postoupil oba dva domácí zástupci. Adam Kozák postoupil se dvěma výhrami a GP 12,80.

Adam prohrál hned v úvodní partii s klubovým kolegou Martinem Vedralem. Martin předvedl skvostný výkon, když partii v 6. náběhu dohrál sérií 125 ! Avšak hned vzápětí Martin po tristním výkonu prohrál s Milanem Ráčkem. Ten byl po svých dvou odehraných zápasech v nejlepší výchozí pozici. Krom Martina porazil i čtvrtého hráče skupiny žižkovského Adam Baču. Ten odehrál svůj nejhorší turnaj za poslední roky a skončil na poslední příčce. Ráček v předposledním sobotním kole prohrál s Kozákem a musel čekat na výkon Martina Vedrala v posledním kole. Martin potřeboval vyhrát a stačil mu k tomu až podprůměrný výkon. Nakonec partii s Bačou dohrál až na limit 20-ti náběhů. Výsledný generální průměr 9,61 mu ale těsně k postupu stačil. Ráček dosáhl na generální průměr 9,50.Ve skupině B se z postupu z prvního místa radoval největší favorit na celkové vítězství Marek Faus. Faus zahrál partie na 7,7 a 5 náběhů. Dosáhl na jasně nejvyšší generální průměr 23,68. Boj o druhé postupové místo měl nejlépe rozehraný Ota Truksa. Ten v úvodním zápase porazil Janise Ziogase. Janis následně porazil Friedu a sehrál vyrovnanou bitvu s Fausem. Prohrál 150:121 na 5 náběhů. Janis tak skupinu zakončil s GP 11,57. Musel tedy spoléhat na to, že Frieda v posledním kole porazí Truksu. V opačném případě by do semifinále prošel žižkovský hráč. Bohužel stejně jako v září na Žižkově, tak i o uplynulém víkendu v Trmicích skončila sobotní skupinová fáze po půlnoci.

Oba zápasy posledního kola byly nejhoršími na necelém turnaji. Frieda porazil Truksu na náběhy 131:85. Do semifinále tak postoupil Ziogas. V nedělní vyřazovací části se hrálo do 175-ti bodů. Na prvním stole hráli Kozák se Ziogasem. Na druhém Faus s Vedralem.Po průměrném úvodu se v 6. náběhu chytil Marek Faus sérií 118. Na svém kontě měl 158 bodů a vedl o více jak 100 bodů. V osmém náběhu se Martin dostal do série. Zastavil se až na čísle 72. V této chvíli měl v součtu 132 bodů. Faus však nepřipouští žádné drama a zápas 13-ti body ukončuje. Na druhém stole byla k vidění urputná přes dvě a půl hodiny trvající bitva mezi domácím Kozákem a jabloneckým Ziogasem. Janis vedl v 6. náběhu díky sériím 43 a 54 v poměru 110:31. Adam však po sobě zahrál série 25-35-41 a po 8. náběhu se ujal vedení 116:132. Do série se dostal až ve 12. náběhu Janis a zápas 40-ti body ukončil. Adam udělal z dohrávky pouze jeden bod.Finálová partie měla jednoznačný průběh. Důležitý krok za svým již devětapadesátým republikovým titulem udělal hráč SK Billard Centrum Praha Marek Faus hned v úvodním náběhu. Zahrál totiž sérii 116. Na to nedokázal i přes celkem čtyři možnosti Janis Ziogas reagovat. Faus dohrává zápas v 5. náběhu série 53 bodů.Celkem to je již pro Marka Fause 17. titul z osmadvaceti možných v disciplíně kádr 71/2. Marek byl stejně jako v kádru 47/2 o třídu jinde. Jeho generální průměr z turnaje má hodnotu 25,00. Turnaj byl kvalifikační na dubnový evropský šampionát.

S velkou pravděpodobností se krom mistra republiky Marka Fause do německého Brandenburgu kvalifikují i Janis Ziogas a Adam Kozák. Rovněž Adam Bača má také slušnou šanci.Závěrem patří poděkování pořadateli turnaje trmickému klubu BC LakoPlast.

Z celého průběhu turnaje jsme mohli sledovat živý přenos. Záznam všech zápasů najdete na Youtube kanálu klubu

Nejlepší příspěvky
Zkuste to později
Až budou příspěvky zveřejněny, uvidíte je zde.
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
Následujte nás
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page