top of page

Finále přeboru VČO 3B ZS - zpráva z finále


Zdravíme Vás z Jablonce. V neděli 17. 3. 2019 se u nás odehrálo letošní finále přeboru VČO 3B ZS. Ze tří kvalifikačních turnajů mohlo postoupit 7 nejlepších. Dále možnost hrát finále má loňský vítěz s nejlepším GP z letošních kvalifikací. Do turnaje tedy nastoupili tito hráči: Jan Hudák, Janis Ziogas, Petr Bušanský, Bohuslav Novotný, Pavel Škop, Petr Kočička, Luděk Řehůřek, Karel Dyrc a Jiří Toth. Základní část potvrzovala favority skvělými výsledky. Ať už L. Řehůřek v prvním zápase JP 0,800 nebo J. Ziogas JP 1,052 a nejlepší JP ze skupiny však měl skvělou partií i loňský vítěz J. Hudák, a to 1,333. Z 9 členné základní skupiny postoupilo 8 hráčů do systému KO.

Nejlepší čtvrtfinálový zápas odehráli Pavel Škop s Luďkem Řehůřkem (20:14 na 18 náběhů). Pavel Škop sehrál v této partii i nejlepší sérii turnaje. Sehrál za sebou 8 moc povedených karambolů. Skvělý výkon v celém dni Luďka Řehůřka však nestačil a turnaj opustil. Velké překvapení se událo ve 4. čtvrtfinálovém zápase. Petr Bušanský porazil klubového kolegu, jeho trenéra a loňského vítěze Honzu Hudáka. Honzovi se nedařilo, na konci partie se dotahoval na Petra Bušanského, ale ten však své vedení udržel (16:12 na 25 náběhů). Do semifinále postoupili tedy Janis Ziogas vs. Pavel Škop a Petr Kočička vs. Petr Bušanský. Dramatický průběh až do konce partie předváděli Pavel Škop s Janisem Ziogasem. Pavel Škop nakonec o jeden důležitý karambol vyhrál a postoupil do finále (20:19 na 25 náběhů). Opakování zápasu ze skupiny bylo v druhém semifinále mezi Petrem Bušanským a Petrem Kočičkou. Výsledek však byl opačný. Petr Bušanský sehrál svůj nejlepší zápas dne, když JP 0,720 porazil Petra Kočičku a postoupil do finále (18:13 na 25 náběhů).

Velké finále obsadil tedy Pavel Škop s Petrem Bušanským. Do finále vstoupil lépe Petr, který v 7. náběhu vedl 7:4. Avšak Pavel potvrdil své kvality, soustředil se na svůj výkon a převzal vedení. Ve 20. náběhu byl stav 13:11 pro Pavla Škopa. Ten však své vedení zvýšil a vyhrál (16:12 na 25. náběhů).

Mistrem VČO přeboru se tedy pro letošní sezónu 2018/2019 stal Pavel Škop.

Díky sponzorům bylo finále, ale i kvalifikační turnaje velmi atraktivní. Ve všech turnajích obdržel hodnotnou cenu každý z hráčů. Rádi bychom tedy ještě jednou poděkovali Pivovaru Svijany a vinařství VÍNO HRUŠKA Liberec za jejich ceny do turnaje. Největší poděkovaní však patří Láďovi Poláčkovi, který tento přebor celý rok připravuje, koordinuje a pořádá. Náš klub TJ Bižuterie - Sportovní kulečník Jablonec nad Nisou díky nákupu nových závodních stolů dává tomuto přeboru i vysokou kvalitu. Není to jenom o samotném turnaji, ale také o pravidelném setkávání hráčů, skvělé atmosféře a udržení tradice našeho klubu. Věříme a těšíme se na příští rok, protože chceme i v následujícím roce tento turnaj pořádat.

Závěrem nám dovolte poděkovat všem partnerům našeho klubu, kteří jsou:

Vinařství VÍNO HRUŠKA Liberec, pivovar Svijany, kulečníkově.cz, Royal Pro - Billiard Cloth, Potahování kulečníku Jan Hudák a solárium Ahava .

Díky všem za účast v celém přeboru a dobrý strk do dalších mistrovských zápasů v dobíhající letošní sezóně.


Nejlepší příspěvky
Zkuste to později
Až budou příspěvky zveřejněny, uvidíte je zde.
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
Následujte nás
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page