top of page

VČO 3B MS 2.třída, 2. kolo


V neděli sehráli naši hráči první domácí utkání proti favorizovanému Hradci Králové. Navíc hosté dorazili v nejsilnějším možném složení. Matěj Nápravník ve stejný reprezentoval oddíl na Juniorském mistrovství ČR v trojbandu, a tak náš tým nastoupil v tradiční sestavě Poláček, Židů, Janeček.

Začátek utkání sliboval velmi vyrovnaný souboj.

Domácí jednička Poláček doslova smetl svého soupeře a zvítězil 30:12 na 22 náběhů (JP 1,363 !). Velmi solidně si počínal i Tomáš Židů a hostujícího Kučeru porazil 17:12. Porážka Janečka proti hostující jedničce, velmi zkušenému Mrkvičkovi, tak znamenala vedení našich barev 4:2 po prvním kole.

Druhé kolo mělo zcela opačný průběh. Domácí Poláček nenavázal na skvělý výkon z kola prvního a prohrál s hostujícím Kučerou 30:24. Nedařilo se ani Janečkovi proti Žižkovi, a tak jediný, kdo zachoval naděje byl Židů proti Mrkvičkovi, když jej dokázal udolat 27:25. Stav utkání po druhém kole 6:6.

Třetí kolo přineslo drama až do samotného závěru. V partii, která skončila jako první, prohrál Janeček s Kučerou těsně 20:21. Jako druzí končili Židů s Žižkou. Domácímu hráči se podařilo v posledním, vyrovnávacím náběhu, zahrát alespoň dva karamboly a dal tak naději na remízový výsledek celého utkání. Záleželo jen, jak dopadne utkání jedniček. Domácí hráč většinu partie prohrával a bylo poznat, jak jej rozhodila porážka s Kučerou. Hostující Mrkvička si téměř do samotného závěru partie zkušeně, i když nijak přesvědčivě, hlídal svoje vedení.

S přibývajícími náběhy a blížícím se koncem partie se pak Poláček dostal do hry a několika vydařenými karamboly, mezi nimi i sérií 5, dostal definitivně do vedení. Jen těsně mu pak unikl závěrečný karambol na dohrání limitu. Mrkvičkovi pak zbývalo z dohrávky 8 karambolů alespoň na remízu, která by zaručila hostům konečné vítězství v utkání. Nicméně se tak nestalo a partie skončila 29:25 ve prospěch domácích.

Výsledek utkání je pak velmi spravedlivých 9:9 a pro naše barvy první bod do tabulky soutěže…

Body domácích : Janeček-0, Poláček-4, Židů-5.

Další kolo, opět v jablonecké herně, je naplánované na neděli 24.11. od 10:00, kdy přivítáme tým Tesla Pardubice, který loni působil v první třídě.

Nejlepší příspěvky
Zkuste to později
Až budou příspěvky zveřejněny, uvidíte je zde.
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
Následujte nás
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page