top of page

VČO 3B MS 2.třída, 3. kolo, 24.11.2019 - zpráva z utkání


V neděli sehráli naši hráči další domácí utkání, tentokrát proti týmu Tesla Pardubice, kteří po minulé sezóně sestoupili z vyšší soutěže. Jako zdvižený prst pak působilo vítězné představení pardubických hráčů v Týništi, se kterými naši prohráli a další jejich vítězné utkání s Broumovem.

Náš tým nastoupil v sestavě: Poláček, Nápravník, Židů, Janeček.

Důvěra pro plný počet zápasů tentokrát padla, i s ohledem na formu z posledních utkání, na Láďu Poláčka.

První kolo. Domácí jednička Poláček se protrápil k vítězství, podobně, jako o něco lépe hrající Tomáš Židů. Překvapením byl výkon aktuální čtyřky týmu, Tondy Janečka, s týmovou jedničkou Pardubic. Po celou dobu v utkání vedl, zkušeně si kontroloval svůj náskok a partii dohrál ve 37.náběhu. Poprvé v sezóně se tak naši hráči ujímají jasného vedení 6:0 po prvním kole.

Druhé kolo už mělo poněkud jiný průběh. Domácí Poláček bohužel navázal na utrápený výkon z prvního kola a prohrál s hostujícím Procházkou o jediný karambol 24:25. Nedařilo se ani čerstvému juniorskému Mistru republiky ve Volné hře Matěji Nápravníkovi proti pardubickému Nermuťovi, který předvedl daleko lepší výkon než v prvním kole. Jediný, kdo zachoval naděje na vítězství našich barev, byl Janeček. Proti Staňkovi dokázal pokračovat ve svojí hře a svého soupeře porazil poměrně jasně 28:21. Stav utkání po druhém kole 8:4.

Třetí kolo bylo dramatické jen v úvodu. V partii, která skončila jako první, prohrál Nápravník nejtěsnějším rozdílem 20:19 s Procházkou. Jako druzí končili Židů se Staňkem. Domácímu hráči se dařilo lépe než v prvním kole a zvítězil 27:22. Tím zařídil i celkové, a pro nás letos první, vítězství družstva. Záleželo jen, jak dopadne utkání jedniček a jaké bude konečné skóre. Domácí hráč většinu partie dotahoval a ze skóre a počtu odehraných náběhů bylo poznat, že hrají nejlepší hráči obou týmů. Hostující Nermuť se stále držel kolem magické hranice průměru 1 a domácí Poláček mu zdatně sekundoval. S přibývajícími náběhy a blížícím se koncem partie se pak Poláček dostal ještě více do hry a několika vydařenými karamboly se ujal vedení, které i díky takticky voleným úderům začalo narůstat. Ve 31 náběhu pak partii dvěma karamboly dohrál, výsledek 30:26.

Konečný, a nutno říci, že zasloužený, výsledek 12:6 pro naše barvy.

Body domácích: Janeček-4, Poláček-4, Židů-4, Nápravník-0.

Další kolo, opět v jablonecké herně, je naplánované na sobotu 30.11. od 10:00, kdy přivítáme největšího favorita, tým TJ Lokomotiva Trutnov, který loni ve druhé třídě zvítězil a pouze z organizačních důvodů odmítl postup.

Nejlepší příspěvky
Zkuste to později
Až budou příspěvky zveřejněny, uvidíte je zde.
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
Následujte nás
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page